В'єтнамська кава Арабіка-Робуста
- Готово до відправки
- Оптом і в роздріб
- Код: 1603
378 ₴/кг
Показати оптові ціниMIX ROBUSTA85%+ARABICA15% у зернах Паковання 0,5 кг
Арабіка
Кава арабіка походить із високогірних районів Ефіопії. Кавові ягоди, вирощені на високогір'ї, мають більше м'якоті, вони багатші за цукри й інші органічні сполуки. Середня щорічна кількість опадів, необхідна для вирощування арабіки, — 1500 — 2000 мм/рік. Арабіка росте й плодоносить краще, в умовах зміни сухого та дощовитого сезонів. На її частку сьогодні припадає приблизно два треті обсяги виробництва кави у світі.
Робуста
Кава робуста здобув поширення з початку XX століття, після руйнівного знищення плантацій арабіки хвороба, званої Листова іржа. 1900 г робуста була вперше привезена на Яву з Коста-Місс і зараз стала важливою господарською культурою для багатьох тропічних країн. Робуста стійка до хвороб і більш урожайна, ніж арабіка (до 3,5т/га).
Плантації робусти розташовуються головним чином на нижніх частинах схилів, де не виживає більш вибаглива арабіка. Робусте потрібно теплий вологий клімат, вона добре росте на нижніх схилах і в долинах за середньої температури 22-26 градусів З і гарної вологості. Дерево гине за температури нижче ніж +10 °C. Робусту вирощують переважно в Азії та Африці, а, наприклад, у Колумбії та Коста-Риці її вирощування заборонено законом.
Арабіка та робуста відмінності
Розрізняються арабікою й робустою дуже помітні. У робусті, порівнюючи з арабікою, майже вдвічі більше кофеїну, амінокислот і хлорогенних кислот. Хлороганові кислоти додають до смаку робусти зв'язувальну ноту. У арабіці на 60% більше різних олій. Багато ароматичних летких сполук, що утворюються в процесі обсмажування, розчиняються в оліях, що виступають на поверхню зерна. Під час приготування напою вони вивільняються й беруть участь у формуванні яскравого аромату та смаку арабіки. Зелені зерна робусти піддають спеціальному обробленню, щоб пом'якшити її смак і гіркоту. У великих господарствах ведеться селекційна робота з виведення нових сортів зі зменшеною кількістю кофеїну та поліпшенням смакових якостей.
Загалом робусту застосовують для виготовлення комерційних кавових сумішей і розчинної кави.
Джерело: Е. Іллі «Еспресо»
100% Арабіка
Для приготування кави використовуються плоди двох видів кавового дерева: арабіка та робуста. 100% Арабіка особливо цінується як вид через інтенсивний аромат, багатство смаку, плавну дію на організм, менший вміст кофеїну. Кава типу «робуста» містить у 2-3 рази більше кофеїну, використовується під час складання сумішей, для ушкодження продукту. Суміш із робустою дають щільнішу крему (щільна пінка, що покриває поверхню еспресо у разі правильного його приготування), але за кольором вона відрізнятиметься від крему в арабіці. Сміливий Бариста (кваліфікований фахівець у сфері приготування напоїв на основі еспресо) домагається зі 100% арабіки пишної та стійкої крему, причому смак такої кави відрізнятиметься багатогранним букетом і чарівним ароматом.
Основні | |
---|---|
Кількість в упаковці | 1 шт. |
Вага | 500 г |
Вид кави | Арабіка, Робуста, Зернова |
Форма випуску | Зерновий |
Тип упаковки | Вакуумний пакет |
Ступінь обсмаження | Середня |
Країна виробник | В'єтнам |
- Ціна: 378 ₴/кг